De energiesector verandert sneller dan ooit door nieuwe technologieën, inzichten en werkwijzen. Daardoor verandert jouw werk ook. Hoe zorg jij ervoor dat je flexibel, gezond, up-to-date en gemotiveerd blijft? Daarover gaat duurzame inzetbaarheid.

Als de omgeving in beweging is, is het belangrijk dat je fit voor jouw job blijft, nu en in de toekomst. Dat begint met kennis en vaardigheden, maar het gaat verder. Ook onderwerpen als persoonlijke ontwikkeling, vitaliteit, mentale gezondheid en een goede werk-privébalans spelen hierin een rol. Als je duurzaam inzetbaar wilt blijven, dan moet je zelf ook in beweging komen.

Door te kijken naar hoe je je nu voelt, waar je talenten liggen en hoe je jezelf kunt blijven uitdagen. Je werkgever heeft daar natuurlijk ook belang bij en stimuleert en helpt je graag met Tiptrack. Daarmee kun je werk maken van jouw duurzame inzetbaarheid en geef je jouw toekomst nieuwe energie. Zodat je ook de komende jaren met veel plezier kunt blijven werken in de energiesector. Zo levert Tiptrack je megawatt op!

Werk & loopbaan

Vind je je werk zinvol? Heb je last van een hoge werkdruk? Zijn je taken duidelijk? In Tiptrack kun je aangeven waar je tegenaan loopt op je werk en krijg je tips om dit aan te pakken. Vul de vragenlijst 'Carrière Waarden' in, doe de 'Arbeidsmarktkansentest' of krijg meer inzicht met de 'Loopbaanwaardentest' Deze helpen verder op weg in je werk.

 

 

Ontwikkeling

Kun je je ontwikkelen in je huidige functie? Kun je je sterke kanten benutten? Beschik je over de juiste kennis en vaardigheden voor persoonlijke groei? Tiptrack geeft je inzicht in je talenten. Vul bijvoorbeeld de vragenlijst  'Persoonlijke Flexibiliteit' in of doe een interessetest. En ben je toe aan een opleiding die je helpt bij je ontwikkeling? Dan vind je het in de Tiptrackshop.

 

 

Gezondheid & vitaliteit

Slaap je goed, beweeg je voldoende en eet je gezond? Is je werk fysiek of psychisch zwaar? Ervaar je veel stress? Met de 'Werkomstandighedentest' of de 'Werkstresstest' krijg je inzicht in hoe jij je werk en werkplek ervaart. En wat je kunt doen om gezonder en vitaler te worden, zodat je werk en je privéleven nog leuker worden.

 

 

Geldzaken

Wil je meer duidelijkheid over je pensioen? Heb je schulden? Krijg je hoge kosten vanwege studerende kinderen? Tiptrack helpt je bij inzicht in je financiële situatie, je inkomsten en je uitgaven. Bijvoorbeeld met de gratis tool 'Budgetmaandoverzicht' of een van de vele opleidingen. En heb je vragen? Stel ze aan de gratis telefonische helpdesk.

 

 

Werk-privébalans

Zijn je werk en privé met elkaar in balans? En hoe houd je dit zo, terwijl je leven voortdurend verandert? Tiptrack helpt. Ontdek wat er al goed gaat en waar verbetering mogelijk is. Bijvoorbeeld door op te schrijven wat je energie geeft of juist energie kost. Ook een betere werk-privébalans begint bij jezelf.

 

 

Gratis ontwikkeladvies

Wil je uitzoeken waar je staat, wat je kunt, wat je wil en wat er nodig is om in de toekomst gezond en met plezier te blijven werken in dezelfde of in een andere functie? Het gratis ontwikkeladvies in de vorm van vier loopbaangesprekken, helpt om hier tijdig over na te denken. Het resultaat van die gesprekken is een persoonlijk ontwikkelplan voor de komende jaren. Hierin staan kort en bondig een aantal acties beschreven die je op de korte en/of de lange termijn kunt inzetten om met plezier aan het werk te (kunnen) blijven. Je vindt het gratis ontwikkeladvies in de Tiptrackshop.

Meld je nu aan voor Tiptrack