Andrea van de Velde 1 - 360x405px
Andrea van de Velde - 765x300px

Tijdens mijn loopbaan heb ik ruime ervaring opgedaan in verschillende arbeidsmarktvraagstukken, die liggen op het snijvlak van mens, organisatie, innovatie en verandering. Vanuit diverse (leidinggevende) functies bij Randstad en in de laatste 14 jaren als zelfstandig ondernemer.

In de rol van intermediair, adviseur en/of programmamanager werkte ik voor veel verschillende bedrijven. Deze rollen passen mij goed en ik voel mij altijd bevoorrecht om in de keuken van bedrijven te mogen meekijken. Het is boeiend om de verschillen en de overeenkomsten te zien, en te bekijken wat organisaties van elkaar kunnen leren.

Mijn kracht ligt in het vormgeven van het gehele proces, van A tot Z; het bedenken, ontwikkelen tot aan de implementatie en de uitvoering. Niet vanuit een ivoren toren, maar met elkaar! Soms door successen te delen of met enkele aanpassingen over te nemen van de ander. Soms door elkaar uit te dagen om een geheel nieuw pad te bewandelen en het risico met elkaar te nemen, om het eens heel anders te doen. Ik daag mijzelf graag uit en kan het niet laten ook anderen hierin mee te nemen. Dat levert soms discussie op, maar ik zeg liever een keer "sorry!", dan dat ik mijn tong afbijt.

Binnen de samenleving en de huidige arbeidsmarkt liggen de uitdagingen voor het oprapen, zeker ook binnen de sectoren van de WENB. Als programmamanager Duurzame Inzetbaarheid realiseer ik graag samen met de bedrijven ‘micro-evoluties’: veranderingen en oplossingen die er écht toe doen. Met kleine stapjes en oprechte aandacht.