Projecten van O&O fonds NWb

Hieronder vindt u onze projecten voor de sector energie netwerkbedrijven:

Nestor Elektriciteit (e-learning)

Uitval van de stroomvoorziening is heel vervelend. Maar de registratie van storingen levert ons wel inzichten op hoe we het elektriciteitsnetwerk kunnen verbeteren. Daarom worden alle storingsgegevens in het elektriciteitsnetwerk vastgelegd in de veiligheidsindicator 'Nestor Elektriciteit'.

Nestor Gas (e-learning)

Een onderbreking van de gasvoorziening is erg vervelend. Helaas komt dit nogal eens voor bij graafwerkzaamheden. Maar registratie van storingen leveren inzichten op hoe we het gasnetwerk kunnen verbeteren. Daarom worden alle storingsgegevens in het gasnetwerk vastgelegd in de veiligheidsindicator: project 'Nestor Gas'.

Power Minor / Power Course

Een samenwerkingsverband van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam en netbeheerder TenneT. Deze minor biedt hbo-studenten elektrotechniek een zeldzaam kijkje in de keuken van energieproductie, energietransport en energiedistributie. Uniek voor Nederland!

Technicus E+G (niveau: mbo 4)

De grote netwerkbedrijven, verschillende ROC’s en het O&O fonds ENb hebben de handen ineengeslagen en een opleiding Technicus Elektra en Gas (niveau mbo-4) opgezet. Deze opleiding maakt mbo-leerlingen enthousiast voor een loopbaan binnen de netwerksector en is geheel toegesneden op de geldende vakbekwaamheidseisen.

WATT? (campagne voor jongeren) - beëindigd, maar nieuwe campagne is op komst

De voorlichtingscampagne WATT? was bedoeld om jongeren bekend te maken met het werk in de energiesector. Op de middellange en lange termijn behoudt de energiesector een onverminderde vraag naar voldoende gekwalificeerd technisch personeel. Er is nog voorlichtingsmateriaal beschikbaar, op de projectpagina leest u hoe u dit kunt bestellen en hoe u gastlessen of excursies naar bedrijven kunt aanvragen.