Deze leergang is verdeeld in drie modules en heeft als centraal thema het transporteren en distribueren van elektrische energie in het Nederlandse elektriciteitsnetwerk. De doorlooptijd van elke module bedraagt circa 15 weken. De studiebelasting is gemiddeld 2 à 4 uur per week.
Elke e-learning is opgebouwd met videofragmenten, kennis in tekstvorm, test je kennisvragen, simulaties en metaforen, FAQ’s en downloads. Vereiste voorkennis is natuurkunde op het niveau MBO/HAVO.
Doelgroep
Personen en medewerkers in de (elektro)technische sector, bijvoorbeeld bij een netwerkbedrijf of in de industrie. Je werkt, of wilt gaan werken als (aankomend) engineer, werkvoorbereider of uitvoerder om zo bij te dragen aan de uitwerking van de energietransitie.
Resultaat
Na het doorlopen van deze leergang:
- kun je uitleg geven over actieve en reactieve energiestromen in het elektriciteitsnetwerk.
- weet je hoe transport van elektrische energie met transformatoren werkt; je kunt uitleg geven over de spannings-huishouding van transformatoren in een ohms-inductief of ohms-capacitief belast netwerk.
- weet je hoe opwekking van elektrische energie met generatoren verloopt; je kunt uitleg geven over de principiële werking van de omzetting van mechanische in elektrische energie.
Inhoud
Het pakket omvat drie modules, bestaande uit korte video’s, e-learning-onderdelen, een examen en begeleiding door coördinatoren uit de netwerkbedrijven:
- Nettechniek 1: Funderen
Alles over de transmissie en distributie van elektrische energie over kabels en leidingen.
- Nettechniek 2: Transformatoren
In deze module werken we aan het elektrotechnische kennisfundament voor het transporteren en distribueren van elektrische energie over kabels en leidingen.
- Nettechniek 3: Generatoren
Deze module gaat over het opwekken van elektrische energie met draaiende machines.
"Nettechniek is een training die zich richt op het aanleren van vaardigheden en kennis op het gebied van elektrotechniek. De docent was zeer betrokken en bracht de leerstof leuk en duidelijk over. Als je vragen had, of achterstand had opgelopen, dan kon je rekenen op zijn tijd en expertise. Deze leergang is een aanrader, een welbestede investering!"
Praktische informatie
Duur: 2 à 4 uur per week per e-learning. De wekelijkse virtuele bijeenkomsten duren 45 tot 60 minuten.
Maatwerk: deze leergang bestaat uit een mix van e-learnings (lessen) en online bijeenkomsten. De deelnemers worden tijdens de cursus actief en individueel ondersteund. Door individueel maatwerk krijgt elke deelnemer de ondersteuning die nodig is om de cursus succesvol te kunnen afronden.
Uitvoering: door Nils Dobbe Technische Trainingen
Kosten: voor deelname aan deze modules wordt per module 1.975 euro (exclusief btw) in rekening gebracht.