Project 'Save Waste Driver'

Innovaties voor de toekomst hoeven niet ingewikkeld te zijn. Soms is een eenvoudige ingreep voldoende om een ontwikkeling of verandering in gang te zetten. Het project 'Safe Waste Driver' is eenvoudig op te pakken en zeer effectief! Een e-learning methodiek om je 'Het Nieuwe Rijden' eigen te maken.

In het najaar 2013 is het O&O fonds samen met de sector Grondstoffen Energie en Omgeving (voorheen: afval- en milieubedrijven) gestart met de ontwikkeling van een e-learningsessie van circa 30 minuten. Aan de hand van een aantal modules worden chauffeurs van afvalinzamelingsbedrijven zich bewust van hun rijgedrag en leren zij hoe ze dit rijgedrag kunnen aanpassen.

Het doel is meervoudig:

  • zuinig omgaan met brandstof en voertuig (ook onder winterse omstandigheden)
  • milieuvriendelijk rijden
  • schadevrij rijden
  • stressvrij rijden

Pluspunten voor chauffeurs én bedrijven
Na het doorlopen van de verschillende modules zijn de chauffeurs in staat om hun werk zowel veilig als ontspannen uit te voeren. Uiteraard hebben ook de afvalinzamelingbedrijven hier profijt van: hun chauffeurs rijden bewuster, er kan flink op de brandstofkosten worden bezuinigd en er wordt minder vaak schade veroorzaakt. Zo snijdt het mes aan twee kanten.

Geïnteresseerd?
Neem voor meer informatie contact op met Marco Sassen.