'WATT?'-campagne voor jongeren

De voorlichtingscampagne 'WATT?' was bedoeld om jongeren bekend te maken met het werken in de energiesector. Op de middellange en lange termijn behoudt de sector een onverminderde vraag naar voldoende gekwalificeerd technisch personeel. Op de website 'WATT Energize' is nog veel informatie en voorlichtingsmateriaal te downloaden.

logo WATT-campagne

Doelstelling
De voorlichtingscampagne 'WATT?' liet docenten, decanen, leerlingen en hun ouders kennis maken met de wereld van energie en grondstoffen. Met gratis en uitdagend lesmateriaal, met de interactieve energieketen en veel informatie over opleidingen, stages en beroepen. Met actuele artikelen om nieuws uit de praktijk direct de klas in te halen. Zo lieten we (v)mbo’ers, havisten, vwo’ers en studenten de energiesector ontdekken.


Belangrijke zaken voor het onderwijs zijn nog beschikbaar:

  • De website van 'WATT?' is verhuisd naar 'watt-energize.nl' en blijft voorlopig bereikbaar en wordt - in beperkte mate - actueel gehouden, in afwachting van de nieuwe campagne.

  • Het e-mailadres is op 18 juni 2020 gewijzigd in energize (at) watt-energize.nl

  • Voor de aanvraag van excursies en gastlessen verwijzen we graag door naar het platform 'Gastlessen zó geregeld'. Daar kunnen scholen een gastles, bedrijfsbezoek of een snuffelstage regelen met de Nederlandse energiebedrijven. Dit is een initiatief van Jet-Net en Technet, waarmee het O&O fonds een samenwerking is aangegaan.

  • Het voorlichtingsmateriaal van 'WATT?' is helaas niet meer te bestellen, maar kan nog wel worden gedownload op 'WATT Energize'.

Download het overzicht van de WATT?-campagne (pdf)

Meer weten?
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marinika Knoef.