Project 'Route2020': medewerkers in sector GEO helpen te groeien in hun werk

In de afgelopen vier jaren werkten de branchepartijen in het Sectorplan AMBOR samen aan de aanpak van de opleidingsachterstand bij werknemers in de sector GEO. Medewerkers die zich bezighouden met afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte worden gestimuleerd en geholpen om blijvend bij te dragen aan hun eigen wendbaarheid en aan de flexibiliteit van hun organisatie.

filmpje Route 2020

Het succes van 'AMBOR' vormde voor het O&O fonds GEO en de NVRD de aanleiding om hieraan een vervolg te geven; dit heeft geleid tot de opzet van project 'Route2020'.

Campagne 'Pak je kansen!'
Om de medewerkers in de bedrijven hierover te informeren is de campagne 'Pak je kansen!' opgezet. Hun belangen staan hierbij centraal en de communicatie is bedoeld om drempelverlagend te werken. De campagne maakt de medewerkers bewust van hun rol in de snel veranderende wereld. Verschillende veranderingen zullen invloed hebben op hun werk in de toekomst. Daarom is het goed om serieus na te denken over een opleiding of training waarmee zij zich hierop kunnen voorbereiden.

Lees alles over deze campagne op de website 'Pakjekansen.nu'

Bekijk de filmpjes van de campagne 'Pak je kansen!' (YouTube)

'Zij hebben het al gedaan, jij kunt het ook!'

Met filmpjes en posters worden succesverhalen van medewerkers gedeeld.

screendump landing page vakdag - 930px
 • informeren
 • enthousiasmeren
 • overtuigen
 • stimuleren
 • ondersteunen

Activiteiten en communicatiemiddelen

Naast de inzet van promotionele middelen voorziet de campagne ook in een tweetal bijeenkomsten:

 • 11 april 2019: Training voor leidinggevenden
  Verandering vergt niet alleen inzet van medewerkers zelf, maar ook van organisaties. Daarom ondersteunt de projectorganisatie van 'Route2020' de HR-medewerkers en teamleiders in hun begeleidende rol in het bewustwordingsproces van medewerkers. Er is een handboek beschikbaar waarmee zij zich tot in de puntjes kunnen voorbereiden op vragen van collega’s. Op donderdag 11 april wordt er een trainingsdag georganiseerd; aanmelding hiervoor vindt plaats via bovengenoemde website.

 • 22 mei 2019: Vakdag voor medewerkers
  Speciaal voor medewerkers die professioneel willen groeien, organiseren het O&O fonds GEO en de NVRD een 'Vakdag voor werknemers'. Deze is speciaal bedoeld voor medewerkers die willen starten met een opleiding of nieuwsgierig zijn naar wat zij nog meer kunnen met hun kennis, ervaring en talent. Tijdens deze vakdag worden hands-on workshops gegeven, boordevol inspirerende voorbeelden. Natuurlijk loopt de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers als een rode draad door deze vakdag heen.

  Lees ook het nieuwsbericht op de website van de NVRD

De bedrijven in de sectoren ontvangen informatie waarmee zij hun medewerkers kunnen uitnodigen om hieraan deel te nemen. Meer informatie over de aanmeldingsprocedure en de kosten van deelname vindt u op de website.

Meer weten over Project 'Route2020'?
Heeft u vragen dan kunt contact opnemen met Karin Gibcus (projectleider), telefoon: (06) 195 988 97 of met Marco Sassen, beleidsmedewerker O&O fonds GEO.