E-opleiding Veiligheid in Centrales

Door 'poortinstructie' van medewerkers in energieproductiecentrales wordt veilig werken bevorderd. Er wordt voortdurend getoetst of hun kennis wel actueel en adequaat is.

Er is één belangrijk algemeen leerdoel: hoe zorg je ervoor dat je veilig werkt met en aan instrumenten, hulpmiddelen en onderdelen op het terrein van energiecentrales? Hierbij komen zaken aan de orde als het belang van omgevingsrisico’s, werkvergunningsprocedures, Taak Risico Analyse (TRA) en Laatste Minuut Risico Analyse (LMRA). Maar ook het juiste gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen en het interpreteren van bedrijfsspecifieke normen en regels binnen de sector PLb.

Optimale mix van beeld en gesproken woord
‘Veiligheid in Centrales’ wordt een e-opleiding die circa twee uur van de cursist vergt. De opzet bevat weinig geschreven tekst, maar juist extra veel beeld en geluid. De opleidingsinhoud wordt aangeboden in het Nederlands, Engels, Duits en Frans.

  • De theorie wordt gepresenteerd in losse hoofdstukken, in de vorm van eigentijdse, simpele animaties en iconen.
  • Vervolgens laten filmpjes zien hoe echte medewerkers de theorie uitvoeren
    in de praktijk. Zo passeren circa vijftig dilemma’s en praktijkvoorbeelden de revue, waaruit meteen een toetsvraag rolt. De strekking is voornamelijk: je bent iets aan het doen, er gebeurt iets en wat doe je dan?
  • Cursisten ontvangen een certificaat als alle onderdelen succesvol zijn afgerond.

Voor wie?
De e-opleiding is bedoeld voor operators en (onderhouds) medewerkers van energieproductie-centrales en voor contractors die aldaar onderhoudswerkzaamheden verrichten. Het pakket komt digitaal beschikbaar voor pc en smartphone (app).

Meer weten?
Wenst u meer informatie over deze opleiding, neemt u dan contact op met Bart van Eggelen.