Project E-opleiding beeldschermwerken 'Ga voor Gezond!'

Het O&O fonds KTb heeft een e-opleiding ontwikkeld over bewust beeldschermwerken: 'Ga voor Gezond!'. De opleiding biedt diverse handvatten om (lichamelijke) klachten bij beeldschermwerk te voorkomen of te verminderen. Medewerkers worden zich bewust van de mogelijke risico’s, zoals een gebrek aan beweging of een verkeerde werkhouding.

Voorkomen is beter dan genezen! De e-opleiding 'Ga voor Gezond!' vergroot de bewustwording van medewerkers dat zij zelf grote invloed hebben op het voorkomen van klachten. Na de e-opleiding:

  • herkent de medewerker de signalen die kunnen wijzen op klachten;
  • weet hij welke factoren meespelen bij het krijgen van klachten: werktaken, werktijden, werkdruk, werkplek en werkwijze;
  • kan hij uitleggen op welke manier klachten voorkomen kunnen worden;
  • weet hij hoe hij zijn werkplek ergonomisch kan inrichten;
  • beheerst hij diverse ontspanningsoefeningen.

Voor wie?
'Ga voor Gezond!' is ontwikkeld voor alle medewerkers van kabel- en telecombedrijven die (veelvuldig) beeldschermwerk verrichten. Bovendien is er gerichte aandacht voor callcenter- medewerkers.

Duur en opzet
De e-opleiding heeft een totale doorlooptijd van een half uur.

Het materiaal omvat diverse aantrekkelijke en verhelderende animaties en filmpjes. De instructies voor gezond en verantwoord beeldschermwerken zijn ook van toepassing voor het werken met laptop of tablet.

Meer weten?
Bekijk de demo om een eerste indruk te krijgen van de e-opleiding. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bart van Eggelen.