Technicus Elektra en Gas op mbo 4-niveau

De grote netwerkbedrijven, verschillende ROC’s en het O&O fonds ENb hebben de handen ineengeslagen en een opleiding Technicus Elektra en Gas (niveau mbo-4) opgezet.

Deze opleiding maakt mbo-leerlingen enthousiast voor een loopbaan binnen de netwerksector en is geheel toegesneden op de geldende vakbekwaamheidseisen.

Competentiegericht onderwijs
Voorheen waren er slechts twee technische opleidingen op mbo 4-niveau die relevant zijn voor het werken bij de netwerkbedrijven: Technicus Middenspanningsinstallaties (TMI) en Middelbare Gastechniek (MGT). Deze opleidingen voldeden echter niet aan het concept van competentiegericht onderwijs van het huidige mbo-onderwijs. Hierbij ligt de focus niet alleen op theorie, maar ook op de vaardigheden en de houding van leerlingen die zij in hun toekomstige werkomgeving nodig zullen hebben.

Voor wie is de opleiding bedoeld?
De opleiding is ontwikkeld voor:

  • nieuwe 'instromers': cursisten die zich via een BBL-traject willen kwalificeren voor de werkzaamheden van Technicus E+G op niveau 4;
  • medewerkers van netwerkbedrijven die willen doorstromen naar een functie op niveau 4.

Tweejarige opleiding Technicus E+G 
In september 2013 is de tweejarige opleiding Technicus E+G gestart. Op het ROC Deltion (Zwolle) en het ROC Zadkine (Rotterdam) startte men in het schooljaar 2013-2014. In totaal gaat het om circa 100 cursisten binnen zeven groepen.

Wilt u meer weten over deze opleiding?
Neem dan contact op met Bart van Eggelen.