De Power Minor (Power Course)

Een samenwerkingsverband van de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), de Haagse Hogeschool, de Hogeschool van Amsterdam en netbeheerder TenneT. Deze minor biedt hbo-studenten elektrotechniek een zeldzaam kijkje in de keuken van energieproductie, energietransport en energiedistributie. Uniek voor Nederland!

De Power Minor is de meest veelzijdige elektrotechnische minor op energiegebied: een pakket waarmee studenten zich kunnen specialiseren of hun kennis en competenties kunnen verbreden. Boordevol excursies, stimulerende cases, gastlessen en praktijkgerichte theorie.

Wat houdt een minor in?
Een minor duurt doorgaans een semester en wordt twee keer per jaar aangeboden. Zij kiezen hun minor zelf, eventueel in overleg met de studieloopbaanbegeleider. Studenten kunnen door deelname aan deze minor dertig studiepunten verdienen.

Koppeling tussen theorie en praktijk
De Power Minor neemt studenten mee op excursies naar bedrijfslocaties die vrijwel nooit toegankelijk zijn, brengt hen in contact met gastdocenten die de energiesector op hun duimpje kennen, en biedt de koppeling tussen de dagelijkse beroepspraktijk en de elektrotechnische theorie.

Een nieuwe naam: de 'Power Course'
Vanaf september 2015 is de cursus niet alleen toegankelijk voor hbo-studenten, maar ook voor werkenden, de een technische vooropleiding op mbo-niveau hebben gevolgd. Sindsdien wordt cursus aangeboden onder de naam 'Power Course'.

Wil je hier meer over weten?

Kijk voor meer informatie op de website 'Power Minor'.

Vanuit het O&O fonds NWb vertelt Bart van Eggelen graag meer over deze cursus.