Sectorfonds KTb

24/7 zorg voor verbindingen

Dankzij de kabel- en telecombedrijven kunnen we in Nederland communiceren en informatie tot ons nemen. De mensen die daar werken - monteurs, engineers, werkvoorbereiders, planners, callcenter- en winkelmedewerkers - spannen zich dagelijks in om ons 24/7 van kabel- en telecomverbindingen te voorzien.

Om deze dienstverlening op hetzelfde hoge niveau te houden houdt het O&O fonds KTb de ontwikkelingen goed bij en dragen we bij aan hoogwaardige opleidingen en trainingen.

Het O&O fonds KTb initieert, begeleidt en financiert allerlei activiteiten op het gebied van opleiding, ontwikkeling en instroombevordering voor de sector. In dit deel van de website lees je er alles over.

Lees meer

Recent nieuws

Meer nieuws

Marinika Knoef: 'De arbeidsmarkt verandert... en hoe!'

"Voor deze column had ik een tekst geschreven over de uitdagingen op de arbeidsmarkt. Hoe we een nieuw tijdperk tegemoet zijn getreden. Hoe in dit verband vaak de term 'VUCA world' voorbijkomt; die de wereld beschrijft waarin wij ons op dit moment bevinden. Hoe de samenleving en de economie ingrijpend en onomkeerbaar veranderen. Wat dat betekent voor de arbeidsmarkt en de arbeidsverhoudingen. Dat vooral de aard van heel wat banen ingrijpend zal veranderen. En dat dit om nieuwe manieren van werk vraagt, waarvoor andere vaardigheden en kennis nodig zijn.

Maar wie had kunnen bedenken dat de wereld om ons heen zó snel zou veranderen... door 'Corona'.

Marinika sq uitsnede

Het zorgt ervoor dat we direct teruggaan naar onze basis. Niets is op dit moment belangrijker dan onze gezondheid. De economie krijgt een enorme klap. Het grote tekort aan technisch arbeidspotentieel staat ineens in een heel ander daglicht. Hoe behoud je die mensen voor je organisatie als al je inkomsten wegvallen, alle overheidsmaatregelingen ten spijt?"

Lees verder

Aanmelden voor bijeenkomsten

Eerdere bijeenkomsten

Stel ons uw vragen