OPLEIDINGS- EN ONTWIKKELINGSFONDSEN VOOR ENERGIE, KABEL & TELECOM EN AFVAL & MILIEUBEDRIJVEN (GEO)

'Dag van de 1.000 Voorbeelden - GEANNULEERD

In het kader van de Banenafspraak zijn de bedrijven en brancheorganisaties in Nederland goed bezig om meer banen voor arbeidsgehandicapten te realiseren. VNO-NCW, MKB Nederland en LTO Nederland organiseren op 19 maart 2020 voor de vierde keer de 'De Dag van de 1.000 Voorbeelden'. Dan worden 'inclusieve werkgevers' in het zonnetje gezet en ideeën uitgewisseld over mogelijke aanpakken. Dit landelijke event vindt plaats in Flevoland, voorafgaand aan de grote banenmarkt voor mensen met een arbeidsbeperking in Lelystad.

Dag-van-de-1000-Voorbeelden-2020-logo

Deze bijeenkomst is geannuleerd!

De bedrijven in de sectoren energie, afval en milieu (GEO) zijn al bijzonder actief om banen voor arbeidsgehandicapten te realiseren. Hun initiatieven kunnen voor andere bedrijven een mooie inspiratiebron zijn. Meld uw organisatie dan aan bij het project!

Om werkgevers te ondersteunen bij het invullen van banen voor mensen met een arbeidsbeperking is de website 'Op naar de 100.000 banen' ingericht. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat de werkgevers in de komende jaren voor heel veel extra banen zullen zorgen. Daarvoor moet er nog veel gebeuren en daarom zijn VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland dit project gestart. Hiermee ondersteunen zij de bedrijven, zodat zij alle mensen in de gelegenheid kunnen stellen hun talenten en capaciteiten zo goed mogelijk te benutten.

Meer weten over de Banenafspraak en de Participatiewet?
Bezoek de website, lees meer over het project en meld uw organisatie aan. Hier vindt u informatie en handige tools die uw organisatie helpen om extra banen te realiseren, maar ook links naar organisaties die u hierbij kunnen adviseren en begeleiden.

Naar de website 'Op naar de 100.000 banen'

Bekijk welke evenementen er in de arbeidsmarktregio’s worden georganiseerd


Wat betekenen de Banenafspraak en de Participatiewet voor uw organisatie?
Wellicht heeft u besloten dat uw organisatie mensen met een arbeidsbeperking een kans wil geven, maar zoekt u een manier om daarmee te beginnen?

Het aannemen van mensen met een beperking biedt u de mogelijkheid om uw teams te versterken met zeer gemotiveerde medewerkers. En het levert uw organisatie nog meer voordelen op:

  • meer diversiteit
  • medewerkers kunnen zich richten op kerntaken, doordat nieuwe collega’s hen werk uit handen nemen
  • een betere werksfeer en minder ziekteverzuim
  • goodwill bij uw klanten
  • een streepje voor bij aanbestedingen ('social return on investment')
  • meer rendement in productiviteit door gebruik van ondersteuningsmiddelen
Datum en tijdstip:
2020-03-19T00:00:00 2020-03-19T00:00:00
Locatie:
Zie de website 'Op naar de 100.000 banen!'
Adres:
Aanmeldperiode:
2020-02-13T14:00:00 2020-03-12T12:00:00