Workshop 'Aan de slag met VR en AR?'

Gaan we al investeren in veelbelovende technologieën als 'Virtual Reality' (VR) en Augmented Reality' (AR), of onderzoeken we eerst de praktische meerwaarde van deze vormen? Uiteraard denken we na over de 'Return on Investment' wanneer we de aanpak van onze opleidingen kiezen. Maar de vraag wordt lastiger wanneer je je afvraagt welke vorm van VR het best bij een opleidingsdoel past. Tijdens deze workshop onderzoeken we samen met de deelnemers welke vorm van VR of AR bij een specifiek opleidingsdoel van toegevoegde waarde kan zijn.

Dsc_0347 - 930px

Aanleiding
Enkele bedrijven nemen het initiatief om VR en AR in te zetten voor de vaktechnische scholing van hun monteurs. De eerste positieve ervaringen met deze VR/AR-methodiek zijn inmiddels opgedaan. Aangestoken door het enthousiasme van deze koplopers zijn andere bedrijven in deze sectoren nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden en de meerwaarde van deze methodiek. Dit lijkt een goed moment om de kennis en ervaringen binnen de bedrijven te delen en concreet te bedenken wat VR en AR voor het bedrijf kunnen betekenen.

Doelen
Door deel te nemen aan deze workshop kunnen we:

  • vaststellen welke mogelijkheden VR en AR kunnen bieden voor de scholing van medewerkers;
  • vaststellen voor welke (scholings)onderwerpen VR een verhoogd leereffect kan opleveren;
  • bepalen welke vorm van VR en AR voor een beoogd opleidingsdoel het meest geëigend is, om het leerrendement en de investering te rechtvaardigen.

Doelgroepen
Deze workshop is vooral interessant voor HR-managers met scholing als beleidsterrein, opleidingsmanagers, HRD'ers en docenten van bedrijfsscholen.

Het programma
Wij ontvangen u graag op donderdag 22 november vanaf 12.30 uur (inloop en broodjes); het programma start om 13.00 uur. Het programma eindigt om 17.00 uur, waarna u tot 17.30 uur kunt napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Meer weten?
Voor meer informatie over deze netwerkbijeenkomst kunt u contact opnemen met Bart van Eggelen, senior beleidsadviseur opleiding en ontwikkeling.

Aanmelden
Wilt u zo vriendelijk zijn om voor uw aanmelding gebruik te maken van het aanmeldingsformulier? U opent dit formulier met behulp van de knop 'AANMELDEN', hieronder.

Datum en tijdstip:
2018-11-22T12:30:00 2018-11-22T17:00:00
Locatie:
Bureau O&O fondsen, WENB en WWb
Adres:
Utrechtseweg 310, gebouw B-42 6812 AR Arnhem
Aanmeldperiode:
2018-10-16T12:00:00 2018-11-20T17:00:00

Let op: nadat u op de knop 'AANMELDEN' heeft gedrukt kan het even duren voordat de bevestiging hiervan bovenin uw scherm verschijnt.

Augmented-Reality-uitsnede

Sprekers presentatie toepassing en meerwaarde van VR en AR
Deze presentatie wordt gegeven door twee workshopleiders:

  • Mitchell de Mol, Business Development Manager Edumara
  • Wiebe Vos, Business Development Manager Edumara

Zij delen hun kennis over de educatieve mogelijkheden van virtual reality (VR) en augmented reality (AR). Ook vertellen zij over de verschillende soorten van VR en AR.

Na de pauze gaan zij in op de meerwaarde van VR en AR; per sector maken zij hiervan een inschatting. Per sector of groep worden de voor- en nadelen van de gekozen vorm bekeken.

Spreker demonstratie serious games
Ruud Dullens (Board Member bij BlueTea) brengt bedrijfskennis tot leven in virtuele trainingssimulaties, serious games en gamification applicaties. Deze methoden en middelen zijn bedoeld om de leerefficiëntie te verhogen, theorie en praktijk dichter bij elkaar te brengen en meer bewustzijn te creëren bij medewerkers.

Met deze training tools kunt u doelgericht (bestaande en/of nieuwe) werk- en bedrijfsprocessen ontwikkelen, borgen en overdragen in de organisatie. De tools bevatten een zekere mate van 'fun'. Dit is niet de belangrijkste factor bij het effectief trainen van medewerkers, maar iets dat als 'fun' wordt ervaren, kost relatief weinig moeite, wordt intenser beleefd en sneller geleerd.